SAD: Više od 42.000 novozaraženih koronavirusom u jednom danu

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) zabilježen je rekordan broj novozaraženih u jednom danu, više od 42.000 ljudi.

covid-19, koronavirus
covid-19, koronavirus

Prema podacima objavljenim na web platformi “Worldometer” broj novozaraženih u SAD-u se značajno povećava naročitu u južnim i zapadnim saveznim državama.

Na Floridi je zabilježeno 9.000 novih slučajeva zaraze, što je također dnevni rekord. Osim Floride, rekordan dnevni broj slučajeva zabilježen je u Arizoni, Californiji, Georgiji, Mississippiju, Missouriju, Oklahoma, Južnoj Carolini, Tennesseeu i Utahu.

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Bijeloj kući kazao kako su uspjeli usporiti širenje epidemije.

“Danas smo ovdje jer imamo povećan broj slučajeva zaraze u južnim državama. Predsjednik Trump je želio da američki narod obavijestimo o onome što radimo i kakve su promjene u odnosu na prije dva mjeseca”, rekao je Pence.

Na koronavirus ukupno je testirano više od 30 miliona ljudi, a trenutno je registriran rast broja zaraženih u oko 16 država.

Posted by on 2020-06-27. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login