Safet Sušić 22. objavljuje spisak za Lihtenštajn i Kipar: Prcić se priključuje Brazilcima

Safet SušićSanjin Prcić, veznjak francuskog Rennesa izborio je pozivnicu selektora Safeta Sušića za predstojeće dvije utakmice A reprezentacije BiH.

Pape će spisak objaviti 22. avgusta, a selektor zmajeva najavio je da će na spisku biti i igrač(a) iz BHT Premijer lige BiH.

O imenima na presici

“Neki igrači će već sutra, prekosutra dobiti pozive, a definitivan i konačan spisak objavit ću 22. avgusta. Nema razloga da žurim, želim pogledati još neke igrače, a o imenima ću govoriti na presici”, zagonetan je selektor, koji je ipak otkrio da će na spisku biti jedno novo ime:

“Vjerovatno ću pozvati Sanjina Prcića. Već ranije sam mu to najavio. Zna da računam na njega. Za nekog ko igra u Francuskoj i ko je standardan u svom klubu samo je pitanje vremena kada će dobiti priliku”.

Od reprezentacije BiH nakon Mundijala u Brazilu oprostili su se kapiten Emir Spahić, veznjak Zvjezdan Misimović i Senijad Ibričić. Ujedno, to su vjerovatno jedina trojica igrača koji su nastupili na SP-u, a koji neće biti u Sušićevom kadru za naredne akcije.

“Ovoga puta svi ostali će dobiti poziv. Svjestan sam da za prve utakmice mogu imati problema što se tiče spisak, jer u nekim zemlja prvenstva nisu počela. No, već za drugo okupljanje pozive će dobiti samo oni koji budu standardni u svojim klubovima”, poručio je Sušić, koji još nije odlučio da li će na spisak uvrstiti Ervina Zukanovića.

Selektor bh. tima nagovijestio je da će u predstojećim akcijama računati i na igrače iz domaćeg prvenstva.

“Ako je neko zaslužio poziv onda je to neko od igrača Sarajeva. Znam da se neće svima svidjeti moj spisak, ali tako je u mom poslu i svjestan sam da ću biti meta kritika pojedinaca…”, naglasio je Sušić.

Okupljanje u Zenici

Reprezentacija BiH okupit će se 1. septembra u Trening-centru u Zenici. To je definitivna odluka koju je selektor donio nakon inspekcije nedavno sagrađenog kampa.

“Zadovoljan sam uslovima koje sam vidio. Istina, Trening-centar je malo izolovan od grada, pa bi igračima moglo biti dosadno. Međutim, imat ćemo i utakmicu u Tuzli, putovat ćemo pa će vrijeme brzo proći. Da smo tu sedam, osam dana u kontinuitetu vjerovatno bi bilo teže za izdržati”, zaključio je Sušić.

Posted by on 2014-08-18. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login