Sajam čokolade u Bruxellesu

U belgijskoj prijestolnici Bruxellesu počeo je „Salon Du Chocolat“, drugi po redu sajam čokolade koji je privukao veliku pažnju javnosti i medija kako iz Belgije tako i iz ostatka svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Bruxelles

Bruxelles

Sajam se održava u briselskom Expo centru, a učestvuje 90 proizvođača čokolade, većinom iz Belgije, jednog od svjetskih centara poznatih po proizvodnji popularne poslastice na bazi kakaa.

Predstavljeno je više od 20 vrsta čokolade koja se isključivo proizvodi u Belgiji, a organizirane su i degustacije čokolade i drugih slatkiša koji se spremaju na bazi čokolade.

Posjetioci mogu pogledati i brojne prezentacije u vezi sa počecima proizvodnje čokolade u svijetu, ali i popularnošću čokolade kroz historiju. Posebnu pažnju privukle su i izložbe različitih figura i odijela izrađenih od čokolade.

U sklopu sajma, koji se drugi put održava u „gradu diplomata, čokolade i piva“ Bruxellesu, organizirana su i brojna takmičenja i programi posvećeni najmlađim posjetiocima.

Posted by on 2015-02-10. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login