Sajam pčelarstva i pčelarske opreme počinje danas u Sarajevu

Sarajevo, sajam, medNa Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu od 11. do 15. septembra bit će održan 11. Sajam pčelarstva i pčelarske opreme “Bee fest”, a ceremonija otvaranja bit će održana u srijedu u 12 sati na ovom trgu.

Tokom Sajma bit će održane razne aktivnosti kao što su prodajna izložba najkvalitetnijeg meda, edukacija, kulturno-umjetnički sadržaji, takmičarski dio te konkurs za literarne i likovne radove.

– Želja nam je da Sajam pospješi organizirano bavljenje pčelarstvom na prostoru BiH i utječe na podizanje svijesti o potrebi većeg konzumiranja meda i pčelinjih preparata – navode iz Ekološke nevladine organizacije “Dio srca”.

Sajam pčelarstva i pčelarske opreme – Bee Fest originalni je projekt koji ima za cilj popularizirati proizvodnju i konzumiranje meda i proizvoda na toj bazi, a sve s ciljem umrežavanja pojedinaca, nevladinih organizacija i zadruga.

Posted by on 2013-09-11. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login