“Sajam praksi i stipendija 2012“ u Banja Luci

sajam, stipendijeJednodnevni „Sajam praksi i stipendija 2012“ u organizaciji Centra za razvoj karijere (CERK) iz Banja Luke, održat će se  28. maja 2012. godine, od 10 do 16 sati, u Domu omladine u Banja Luci.

Riječ je o jednodnevnoj obrazovno-izložbenoj aktivnosti s ciljem pružanja posjetiocima, a to su u prvom redu studenti, mogućnosti apliciranja na prakse kao i pribavljanja informacija o institucijama i organizacijama iz oblasti neformalnog obrazovanja  i stipendijskim programima koji im se nude.

”Imajući u vidu da se “Sajam praksi i stipendija” održava ove godine po drugi put možemo slobodno reći da prerasta u tradicionalan događaj koji se izdvaja kao jedinstven (jedini koji obezbjeđuje studentima prakse, stipendije i informacije iz oblasti neformalnog obrazovanja na jednom mijestu) na prostoru Republike Srpske. Pored toga želimo da naglasimo da je prošlogodišnji sajam kao i sajam koji nam predstoji, podržan od strane brojnih državnih institucija i kompanija (Ministarstvo nauke i tehnologije RS- Fond dr Milan  Jelić; Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS; Zavod za zapošljavanje RS, Posao. ba itd.), te da je sajam bio odlično medijski propraćen i posjećen od strane više od 2000 studenata i srednjoškolaca. što slažemo se, predstavlja značajnu reference i za ovogodišnji”, saopćeno je iz Centra za razvoj karijere (CERK).

Izlagači na sajmu će biti poslodavci koji će nuditi prakse studentima, organizacije, ambasade i fondacije koje nude stipendijske programe, organizacije i škole koje nude različite programe neformalnog obrazovanja, od kurseva jezika, preko kurseva računara do raznih generičkih vještina potrebnih za kvalitetnije pozicioniranje na tržištu rada

Sajam je koncipiran iz više segmenata, kao što su:

Izložbeni – info pultevi kompanija koje nude prakse, info pultevi ambasada i organizacija koje pružaju studentima stipendije, te info pultevi institucija i organizacija iz oblasti neformalnog obrazovanja koje obezbjedjuju informacije o vlastitim kusevima odnosno oblastima djelovanja.

Edukativni – predavanja i obuke studentima u sali sa racunarima i amfiteatru iz oblasti priprema za tržište rada.

Konferencijski dio – panel diskusije na temu motivacije, stanje na tržištu rada te povezansti istog sa obrazovanjem i sl.

Sajam je jedinstvena prilika za studente i apsolventi u potrazi za praksama i/ili stipendijama, studente u potrazi za neformalnim obrazovanjem (kursevima stranih jezika, računarskim obukama i sl.) te unapredjenjem generičkih  sposobnosti što uzrokuje povećanu konkurentnost na tržištu rada, skorije diplomce koji će period do pronalaženja posla provesti u izvršavanju prakse i srednjoškolce/maturante u potrazi za najboljim stipendijskim programima.

Partneri sajma su OSBL i CISO centar pri Zavodu za zapošljavanje, a pokrovitelj sajma Ministarstvo porodice, omladine i sporta u RS.

Posted by on 2012-05-23. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login