Sajam studentskih poslova

Sajam studentskih poslova

Sajam studentskih poslova

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu 25. i 26. aprila 2013. godine u sarajevskom Domu mladih prvi put organizira „Sajam studentskih poslova“. Sajam ima za cilj da na jednom mjestu okupi studente i poslodavce. Studenti će imati priliku da se educiraju o zapošljavanju i da pronađu željeno zaposlenje, dok će poslodavci imati priliku da dobiju pristup mladom i kvalitetnom kadru.

U toku projekta studentima će biti omogućeno pohađanje kratkih edukacija poslovnih vještina, te pružena prilika da posjete kompanije i steknu praktično iskustvo. Sajam će ponuditi sezonska i stalna zaposlenja, volonterski rad, prakse, edukacije i priručnik o zapošljavanju mladih.

U okviru „Sajma studentskih poslova“ bit će organizirano i peto izdanje Studentskog bazara, gdje će se predstaviti 35 izlagača, a kreativni studenti su spremni ponovo predstaviti svoje rukotvorine (nakit, fotografije, magnete, torbe) i ponuditi usluge (šminkanje) po povoljnim cijenama i na taj način afirmirati svoje talente i usrećiti mnogobrojne posjetitelje.

„Sajam studentskih poslova“ bit će svečano otvoren u četvrtak 25. aprila 2013. godine u prostorijama Doma mladih sa početkom u 11,00 sati.

Više informacija dostupno je na web stranici: http://spus.ba/ssp/.

Posted by on 2013-04-25. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login