Sajam zapošljavanja u Zenici

U organizaciji Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona “ je organiziran “Sajam zapošljavanja 2014.” na kojem je 75 poslodavaca sa područja tog kantona  prijavilo i ponudilo tržištu oko 1.300 slobodnih radnih mjesta.

Prema riječima organizatora, jedan od ciljeva održavanja ovog sajma je unaprjeđenje saradnje između ključnih partnera na tržištu rada. Ovogodišnja manifestacija realizira se kroz dvije osnovne aktivnosti “Sajam zapošljavanja” i tematski okrugli sto „Stanje u oblasti zapošljavanja u Zeničko-dobojskom kantonu“, na kome učestvuju predstavnici Federalnog zavoda za zapošljavanje, Agencije za rad i zapošljavanje BiH, udruženja poslodavaca, općinske i kantonalne vlasti, i druge zainteresovane institucije, savezi, udruženja i nevladine organizacije.

Ovogodišnji sajam zapošljavanja već je posjetio  veliki broj nezaposlenih osoba sa područja svih općina Zeničko-dobojskog kantona.

Posted by on 2014-04-25. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login