Samsung predstavio pametni ručni sat

Samsung Južnokorejska kompanija Samsung je u Berlinu predstavila svoj dugoočekivani novi proizvod, pametni ručni sat ‘Galaxy Gear’ pomoću kojega će korisnici čitati SMS poruke, biti obaviještavani o primitku elektroničke pošte ili fotografisati.

Samsungov smartwatch koji je predstavljen uoči najvažnijeg evropskog sajma elektronike u Berlinu, IFA, koji se otvara 6. septembra, oslobađa korisnike od potrebe da stalno provjeravaju svoj smartphone i bit će ultimativni modni detalj, ustvrdio je JK Shin, šef odjela za mobilnu telefoniju Samsung Electronicsa.

‘Galaxy Gear’ ima ekran tek nešto veći od četiri centimetra, manji no što se predviđalo, procesor od 800 Mhz, memoriju 4 GB, te kameru od 1,9 megapixela.

U prodaji će se naći 25. septembra u 140 zemalja i koštat će između 250 i 300 eura. Brojčanik i kopča su metalni, a narukvica dolazi u šest boja.

Posted by on 2013-09-06. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login