Sanel Redžić objavio novi album

 Sanel Redžić

Sanel Redžić

Naš najuspješniji i najvirtuozniji klasični gitarista mlađe generacije Sanel Redžić objavio je novi album.

Nakon svog prvog izdanja objavljenog u aprilu 2007. godine za bosanskohercegovačku izdavačku kuću Gramofon, Redžićev drugi CD pod nazivom “Segovia Inspirations” predstavlja omaž jednom od najvećih gitarista svih vremena Andresu Segoviji, a objavljen je proteklog vikenda za njemačkog izdavača KSG Exaudio.

Sanel je upravo u subotu 30. marta uspješnim koncertom u prestižnoj dvorani Concertgebouw u Amsterdamu promovirao novi album čime je započeo i svoju ovogodišnju koncertnu sezonu koja će biti nastavljena koncertom u Weimaru 4. aprila, gdje će nastupiti zajedno sa orkestrom i izvesti čuveni Concierto de Aranjuez Joaquina Rodriga.

Nakon toga publika u našoj zemlji imat će priliku uživati u dva njegova koncerta: 6. aprila Redžić nastupa u zeničkom Bosanskom narodnom pozorištu, a 8. aprila u Sarajevu gdje će nastupiti na završnom danu Međunarodnog gitarskog festivala.

Ovog uspješnog gitaristu rođenog u Tuzli u maju očekuje koncert u Nacionalnoj filharmoniji Ukrajine u Kijevu te velika azijska turneja koja je planirana za novembar i decembar u okviru koje će Redžić u Japanu održati koncerte u 12 gradova, nakon čega će uslijediti i nastupi u Kini.

U završnoj su fazi i pregovori za Sanelove koncerte na Tajlandu, te u Manili na Filipinima.

Posted by on 2013-04-03. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login