Saobraćajni koridor kroz BiH vodit će sve do Dubrovnika

autoput, BiHGradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić izjavio je da bi za tri godine mogla da bude završena gradnja saobraćajnog koridora kroz BiH kojim bi Dubrovnik bio povezan sa ostatkom Hrvatske.

On je precizirao da je riječ o kratkoj dionici koja ide od Ploča do Opuzena, zaobilazi Neum i ulazi u Dubrovačko primorje.

Vlahušić smatra da bi takav izdvojeni koridor, koji je već ucrtan u županijske planove, mogao biti gotov već za tri godine, prenosi HRT.

Ovakvu inicijativu pozdravio je i kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda koji očekuje skori susret sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem.

“Mislim da je interes Hrvatske i BiH u ovom slučaju istovjetan – susjedne smo države povezane dugom granicom i tržišno trebamo jedni drugima”, rekao je Bevanda.

Hrvatski ministar pomorstva, saobraćaja i veza Zlatko Komadina misli da ne bi bilo dobro da taj put finansiraju samo hrvatski poreski obveznici. “Mislim da put mora povezati dvije- tri države i služiti kao most”, rekao je Komadina.

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je prije nekoliko dana da Vlada razmatra gradnju autoputa preko BiH do Dubrovnika. On je najavio da će predstavnici hrvatske Vlade i Savjeta ministara BiH intenzivno razgovarati o trasi te dionice i izrazio nadu da bi sredinom iduće godine mogla da počne priprema izvedbene dokumentacije.

Posted by on 2012-01-04. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login