Sarajevo domaćin Svjetskog dana okoliša za evropsku regiju

 

Glavnom gradu Bosne i Hercegovine pripala je čast da od 3. do 5. juna kroz niz aktivnosti obilježi Svjetski dan okoliša, kao domaćin proslave za region Evrope, u organizaciji Programa Ujedinjenih nacija za okoliš (UNEP), vlade Bosne i Hercegovine i mnogobrojnih lokalnih partnera i sponzora.

Svake godine 5. juna, ljudi širom planete slave Svjetski dan okoliša. Stotine hiljada aktivnosti usmjerenih za poboljšanje stanja okoliša i bolju budućnost Zemlje odvija se u gotovo svakoj zemlji na svijetu. Tema obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana okoliša usmjerena je na smanjivanje otpada od hrane i odvija se pod motom Misli.Jedi.Štedi (Think.Eat.Save).

Glavna poruka sarajevske manifestacije “Zato što brinemo: dijelimo” sadržana je u tri aspekta ideje dijeljenja oko kojih su koncentrirane sve aktivnosti “Dijeli hranu, dijeli informacije, dijeli znanje.

Posted by on 2013-06-03. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login