Sarajevo: Fakultet političkih nauka obilježava 50 godina rada

Sarajevo, Fakultet političkih nauka 14. decembra 2011. godine Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu obilježava 50 godina postojanja i rada.

 

Ovaj značajan jubilej Fakultet političkih nauka obilježit će nizom aktivnosti od kojih je najznačajnija Svečana akademija u Narodnom pozorištu Sarajevo, 14. decembra 2011. u 12:00 sati.

Bit će to prilika da Fakultet političkih nauka okupi i svoje nekadašnje studente, danas, ugledne građane i članove akademske i društvene zajednice u Bosni i Hercegovini.

U proteklih pet decenija rada Fakultet političkih nauka njegovao je i razvijao znanje iz oblasti društvenih i humanističkih nauka čime je zaslužio epitet  respektabilne naučne institucije koja uspješno provodi reformu nastavno-naučnog procesa na temelju standarda koji su sadržani u Bolonjskoj deklaraciji.

Nastavnici Fakulteta političkih nauka inoviranim nastavnim planovima i programima, danas, studentima nude niz prepoznatljivih, kvalitetnih studijskih programa usporedivih sa većinom razvijenih studija u svijetu.

Svim nastavnicima, saradnicima i studentima čestitamo ovaj značajan jubilej.

Posted by on 2011-12-14. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login