Sarajevo kandidat za organizovanje 20. Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana 2021. godine

Sarajevo

Sarajevo

Na Generalnoj skupštini u Tirani održanoj u vrijeme 18. Bijenala mladih umjetnika Evrope i mediterana (BJCEM) izabran je novi Bord direktora BJCEM i predsjednica BJCEM, saopćio je Press IPC Sarajevo.

Izabrani članovi Borda su iz Albanije, BiH, Crne Gore, Egipta, Francuske, Grčke, Italije, Kipra, Malte, Maroka, San Marina, Srbije, Španije, Tunisa, Turske i UK.

Član Borda iz BiH je organizator i direktor desetog BJCEM u Sarajevu 2001 godine, suosnivač i prvi predsjednik Asocijacije BJCEM (2001.-2007. ) i počasni predsjednik BJCEM Ibrahim Spahic.

Za predsjednicu je izabrana Dora Bei iz Grčke.

Povodom održavanja Generalne skupštine Spahić je bio zadovoljan izvrsnim nastupom umjetnika na 18 BJCEM u Tirani i Dracu, te odao priznanje domaćinima i Sekretarijatu Asocijacije BJCEM i svim članicama .

Spahić je čestitao i novoizabranim članovima Borda i predsjednici Dori Bei.

Posebno želim da odam priznanja za nastup pjesnikinje Naide Mujkić i ansambla VOX MEDUZA iz BiH na najvećoj i najznačajnijoj međunarodnoj manifestaciji mladih, koja se ove godine održala pod motom WELCOME HOME.

“Želim da najavim da ćemo kandidovati Sarajevo za domaćina 20 BIJENALA 2021. godine i na taj način obilježiti 20 godina od osnivanja Asocijacije i 20 godina od održavanja desetog BJCEM u Sarajevu”, kazao predsjednik BJCEM-a Spahić.

“Više od 500 umjetnika iz BiH predstavilo je svoje stvaralaštvo na Bijenalu i svi će biti pozvani da sudjeluju u posebnom programu koji pripremamo za učesnike 20 Bijenala, te sam uvjeren sam da ćemo na pravi način obilježiti i 20 godina od prvog Internacionalnog konkursa za Concert Hall Sarajevo na Marijin dvoru i sjećanje na predsjednicu žirija Zahu Hadid”, kazao je Spahić.

Posted by on 2017-06-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login