Sarajevo: Radnici jablaničkog Granita danas pred sudom

Jablanica, GranitOko 150 radnika preduzeća “Granit” iz Jablanice danas će pred zgradom Opštinskog suda u Sarajevu održati miran dvosatni protest nezadovoljni statusom ovog preduzeća, najavljeno je iz Sindikata “Granita”.

Predsjednik Sindikata Memsud Ćosić rekao je da su se radnici odlučili za protest, koji će trajati od 11.00 do 13.00 sati, jer preduzeće nema račun kako bi moglo prodavati robu koju proizvodi.

Prema njegovim riječima, radnici traže da Opštinski sud Sarajevo bez odlaganja provede svoje rješenje od 15. oktobra prošle godine o brisanju iz sudskog registra pravnog subjekta “Granit Jablanica” DD Sarajevo i da pod hitno prebaci kompletan registarski spis Opštinskom sudu Mostar, gdje “Granit” DD Jablanica može biti upisan u sudski registar.

“Drugi zahtjev je da Opštinski sud u Sarajevu prekine stečajni postupak nad pravnim subjektom ‘Granit’ DD Jablanica, jer nad njim nikada nije pokrenut stečaj”, rekao je Ćosić.

On je dodao da radnici od Suda traže i da hitno prekine stečajni postupak nad pravnim subjektom “Granit Jablanica” DD Sarajevo i da prekid traje do okončanja krivičnog postupka protiv menadžmenta koji se vodi pred Sudom i Tužilaštvom BiH.

Posted by on 2011-08-18. Filed under Jablanica, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login