Sarajevo: Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje

Na Sajmu privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje od 17. do 20. decembra u sarajevskom centru “Skenderija” predstavit će se oko 120 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine.

organska hranaU fokusu Sajma biti domaći proizvodi, a namjera organizatora je okupiti privredne subjekte – putem skupnih predstavljanja u organizaciji lokalnih zajednica, ali i pojedinačno, u smislu izložbeno-prodajnih postavki malih i srednjih preduzeća, samostalnih poduzetnika i zanatlija.

Direktor Centra “Skenderija” Hajriz Bećirović izjavio je da tim projektom Sarajevski sajam doprinosi razvijanju senzibiliteta potrošača prema domaćim proizvodima i svrsishodnosti te kupovine, te se pridružuje trendu promocije pozitivnog odnosa prema poduzetništvu. Dodao je da će u sklopu Sajma, a u saradnji s udruženjem “Organsko Federacije BiH”, biti realizirane stručne konferencije, panel-diskusije i okrugli sto, kao i da će USAID-Gold projekt organizirati poslovne susrete privrednika.

Predsjednik Udruženja “Organsko Federacije BiH” Sejad Herceg naglasio je da je promocija organske poljoprivredne proizvodnje bitna zbog potencijala koji taj sektor predstavlja za zapošljavanje i ukupan razvoj BiH.

Sajam će za posjetioce biti otvoren od 10.00 do 18.00 sati, ulaz je besplatan.

Posted by on 2015-12-19. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login