Sarajevo: Škola glume u Bosanskom kulturnom centru

Učenici osnovnih i srednjih škola svoje glumačke vještine već četvrtu godinu usavršavaju u Školi glume Javne ustanove Bosanskog kulturnog centra Sarajevo.

Bosanski Kulturni Centar - Sarajevo
Bosanski Kulturni Centar – Sarajevo

Škola u kojoj akademski glumci rade s djecom po nastavnom planu i programu, ne prestaje da iznenađuje uspjesima.

Škola glume Bosanskog kulturnog centra Sarajevo stalno poboljšava kvalitet nastavnog plana i programa, ali i pozorišne produkcije. Na nedavnoj premijeri Crvenkape, završne predstave druge generacije polaznika, učenicisu pokazali svoje umijeće, a polaznici prve godine imali su Javni čas.

“U garderobi, mi smo tamo pucali od treme, ali kada smo izašli na scenu svi smo se smirili. Bilo je odlično”, kaže Ilhana Avdibašić iz druge generacije Škole glum.e

U vremenu kada većina mladih odrasta uz filmove i predstave, ne čudi što tako zavole glumu za koju kažu da im omogućava da zakorače u nekedruge uzbudljivije svjetove i tako na kratko zaborave sivu svakodnevnicu.

Brojne su dobrobiti ove škole. Osim glumačkog potencijala, razvijaju i socijalne vejštine, rad u grupi, opažanje i komunikaciju, partnerstvo, empatiju i odgovornost u radu.

“Ono što mi radimo sa našom djecom vidimo i na njima i na roditeljima da ostaje sa njima i to je najveće blago ovog projekta dakle da ste vi dotakli mlade ljude, da ste na neki način utjecali na njihovo razmišljanje, ponašanje, planove za budućnost…Gdje će naša djeca otići ja vam to ne mogu reći ali u svakom slučaju bogatstvo su oni nama a i nadamo se mi njima za sutra”, govori Irena Orozović, koordinatorica Projekta

Posted by on 2020-01-21. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login