Sarajevska filharmonija 10. decembra u Kataru

Sarajevska filharmonija će 10. decembra na poziv Ambasade Bosne i Hercegovine i u organizaciji Fondacije za kulturu Katara, održati koncert u Opera house Katara u Dohi.

Sarajevska filharmonija
Sarajevska filharmonija

Koncert je jedinstvena prilika da se Sarajevska filharmonija predstavi publici Dohe, te u najboljem svjetlu prezentuje bosanskohercegovačko muzičko kulturno naslijeđe.

Uz orkestar Sarajevske filharmonije, koji predvodi maestrica Samra Gulamović, nastupit će sopranistica Adema Pljevljak-Krehić i bas Ivica Šarić.

“Ideja Fondacije Katara je rođena iz dugotrajne vizije da pozicionira državu Katar kao kulturni svjetionik umjetnosti koji osvjetljava Bliski istok pozorištem, literaturom, muzikom, vizualnom umjetnošću, konvencijama i izložbama. Fondacija nudi pogled na budućnost svijeta u kojem ljudi različitih kulturnih baština prevazilaze svoje nacionalne granice i promovišu ujedinjeno čovječanstvo. Fondacija Katara sa svojim lokalitetom je mjesto gde se sjećanje na prošlost susreće sa sjajem budućnosti, gdje se Istok susreće sa Zapadom, mjesto gdje će Sarajevski filharmoničari donijeti zvukove iz Bosne i Hercegovine”, rekla je ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kataru Bisera Turković.

Posted by on 2019-12-07. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login