SARTR: “Vještice” prva dječija predstava u 2014.

SARTR

SARTR

U petak 3. januara u terminu od 18 sati na dječijoj sceni Sarajevskog ratnog teatra “Sartrčići” publika će moći pogledati dječiju predstavu “Vještice” autorice Almire Drino.

Predstava “Vještice” je nastala iz projekta “Bajke za djecu i odrasle”, koji je inspirisan engleskim i francuskim slikovnicama “Vještica Winnie”, najvećeg uspjeha engleske književnosti za djecu, i “Kongres vještica”, a koje su za bosanskohercegovačko tržište prevedene i objavljene u izdanju TDK Šahinpašić.

U 45 minuta trajanja ove interaktivne predstave glumci Maja Salkić, Amila Terzimehić, Ana-Mia Milić, Sead Pandur i Igor Skvarica, mališanima i odraslima u publici pokazuju kako se čitaju bajke u pozorištu i stvara novi svijet mašte sa djecom. Predstava je prilagođena djeci uzrasta do devet godina, a svoje izvođenje u ovom obliku imala je na 52. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS, 4. oktobra ove godine. Dječija predstava “Vještice” dobitnik je nagrade Srebrni lovorov vijenac za najbolju predstavu u kategoriji Children MESS, ovogodišnjem Festivala MESS.

Predstava “Vještice” je realizirana u koprodukciji SARTR, Francuskog kulturnog centra “Andre Malraux” i Agencije Diwan, režiju potpisuje ansambl, muziku Muharem Vojniković, a scenografiju Maja Cerić.

Ulaznice se mogu rezervisati na broj telefona 033/664-070

Posted by on 2013-12-31. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login