Saša Antić iz TBF-a na sudu zbog pjesme ‘Mater’

TBF

TBF

U kolumni pod nazivom “Moja mater te traži na sudu” Saša Antić iz TBF-a otkrio je kako je dobio poziv da kao svjedok na sudu objasni stihove iz pjesme “Mater”.

“Kako sam doznao, okrivljenik je mladić koji je poslao policajcu sms poruku u kojoj je, između ostalog, pisalo i ‘Naša mater te traži'”, napisao je Antić.

Kako je Antić napisao tu pjesmu i stih, sud smatra da je on najkompetentnija osoba za tumačenje sadržaja pjesme ne bi li se utvrdilo ima li u njoj i u kolikoj mjeri elemenata ozbiljne prijetnje, prenose hrvatski mediji.

“Što reći, zahvalan sam na prilici da javno tumačim značenje jedne svoje pjesme jer se znalo dogoditi da se poneke protumače potpuno pogrešno od onog što sam njima htio reći”, naglasio je Antić.

Po njegovom mišljenju, sve ga to podsjeća na početak nekog filma braće Cohen, u kojem glavni lik, muzičar i stihoklepac, stiže u pitomi gradić gdje ga nepoznati lik natjera uz prijetnju oružjem da uđe u auto, a onda u nekoj zabačenoj seoskoj kući upoznaje mater iz sms prijetnje.

Vjeruje kako do osuđujuće presude ipak neće doći jer bi to bila nepravda prema okrivljeniku, ali i pjesma “Mater” dobila bi inkriminirani status i postala nešto poput hladnog oružja.

Posted by on 2018-03-19. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login