SBK: Ski staze spremno dočekuju turiste

Rostovo, skijanje

Rostovo

Nove snježne padavine na području Srednjobosanskog kantona (SBK) ponovo su obradovale ljubitelje zimskih sportova ali i poduzeća koje gospodare skijaškim centrima.

Skijaške staze dodatno su dobile na kvaliteti i spremno dočekuju nove turiste i posjetitelje, navode iz Turističke zajednice SBK.

Prema informacijama sa skijaških centara, danas u punom kapacitetu rade skijaški centri na Vlašiću (SRC “Vlašić”, “Eko Fis Vlašić”, Baby lift Hotel “Sunce”) i Vranici (RC “Brusnica”).

Kako je najavljeno, od sutra nakon uređenja staza svoja vrata otvaraju i ostali skijaški centri: “Busovačka planina”, “Pridolci”, “Rostovo” i “Ranča”.

Nestanak el. energije na području Rostova onemogućio je normalan rad skijališta na planini Rostovo, ali kako je javljeno iz skijaškog centra ekipe elektrodistribucije su na terenu i očekuje se skora sanacija kvara na električnoj mreži.

Na skijaškom centru “Raduša” još nema dovoljnih količina snijega te je skijalište i dalje zatvoreno.

Visina snijega na skijalištima kreće se od: 25 – 43 cm, a svi putevi do skijališta su prohodni i redovito se održavaju.

Iz Turističke zajednice SBK mole sve vozače da prilikom posjete skijaškim centrima koriste propisanu zimsku opremu na svojim automobilima.

Sve dodatne informacije o skijalištima u SBK mogu se dobiti na specijaliziranoj web stranici Turističke zajednice SBK/KSB ski.srednjabosna.ba, Turističkom uredu u Travniku (+ 387 30 511 588) te Turističkom informativnom centru na Vlašiću (telefon: + 387 30 537 200).

Posted by on 2015-01-13. Filed under Bugojno, Novi Travnik, Travnik, Turbe, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login