‘Scream For Me Sarajevo’ najbolji dokumentarni film na festivalu u Čikagu

Scream For Me Sarajevo

Scream For Me Sarajevo

Bosanskohercegovački dokumentarni film “Scream For Me Sarajevo” osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film na Internacionalnom festivalu filma i muzike u Čikagu – CIMM Festu, koji je održan od 9. do 12. novembra.

To je već deveta nagrada režisera filma Tarika Hodžića i scenariste Jasenka Pašića, nastalog u produkciji sarajevske produkcijske kuće “Prime Time”.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, postoji mišljenje da je to jedan od najvrednijih filmova o sarajevskoj opsadi, a prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kad je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Osim CIMM festivala u Čikagu, film je proteklog vikenda doživio i kanadsku premijeru na filmskom festivalu Hamilton kojem je, u ime ekipe filma, prisustvovao protagonista Alex Elena. Predstoje projekcije na festivalu Rokumenti u Finskoj i na Mostar Film Festivalu.

Posted by on 2017-11-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login