Sedmi Eko Rock Festival Desant na Drvar

Festival Desant na Drvar

Festival Desant na Drvar

Sedmi po redu Eko Rock Festival Desant na Drvar održat će se 3. i 4. augusta u parku kod Titove pećine u Drvaru.

Ovaj festival je u svom programskom sadržaju doživio potpunu nadgradnju, pa će ove godine uz kvalitetan muzički imati i ekološki program.

U sklopu muzičkog programa, najavljen je nastup poznatog rock benda Emir i Frozen Camels za drugi dan festivala, te dva benda iz Hrvatske Ti Ritu Piri Pip i L’Kok.

Cjelokupni muzički program još nije finaliziran, a organizatori se trude da posjetiocima ponude što bolje i interesantnije izvođače.

Cilj Eko Rock Festivala Desant na Drvar je da isti postane okupljalište mladih ljudi iz cijelog regiona gdje će se na ovom kultnom mjestu upoznavati i uživati u dobroj muzici.

Posjetioci festivala će imati obezbijeđene uslove za BESPLATNO kampovanje, organizovanu posjetu Titovoj pećini, koncerte poznatih rock bendova, zanimljiv sadržaj koji promoviše ekologiju i obnovljivu energiju, nastupe paraglajdera…

Naime, da je cijeli ovaj raznovrsni koncept dio pozitivne rock priče ukazuje i to da je “kum festivala” regionalni muzičar Rambo Amadeus koji je ujedno festivalu dao i ime, dok će mu ove godine obezbijediti takozvani solarni roštilj.

Posted by on 2012-07-09. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login