Sedmica italijanskog filma

filmSarajevski otvoreni centar i Italijanska ambasada u mjesecu apilu 2012.god. prikazuju filmski program Sedmica italijanskog filma. Publika u pet bosanskohercegovačkih gradova (Sarajevo, Mostar, Bihać, Banja Luka i Zvornik) će imati priliku  uživati u nekoliko vrhunskih ostvarenja filmske umjetnosti ove zemlje. Repertoar je raznovrstan.

Ulaz na sve projekcije je slobodan! Filmovi su titlovani na B/H/S i engleski jezik.

Svi filmovi će se prikazivati u Art kinu Kriterion,  Obala Kulina bana 2.

29.mart, 20:20h

Đulija ne izlazi noću 

Režija: Giulio Piccioni, drama, Italija, 2008, 105 min.

Giulia je instruktor plivanja, Guido je pisac u kreativnoj krizi. Upoznaju se na bazenu: on želi da nauči da pliva, ona skriva jednu tajnu.

 

30.mart, u 20:20h

Istinita priča o Toniju Vilaru 

Režija: Giuseppe Gagliardi, igrani film, Italija, 2006, 95 min.

Toni Vilar kao dijete dolazi u Argentinu sa juga Italije i postaje jedan od najuspješnijih pjevača šezdesetih. Na vrhuncu karijere nestaje. Riječ je o muzičkom “mockumentary-ju”, road movie-ju koji nas vodi u razotkrivanje misterije o Toniju Vilaru.

 

31.mart, u 20:20h

Coverboy

Režija: Carmine Amoroso, komedija, Italija, 2007, 97 min.

Ioan napušta svoju domovinu Rumuniju u potrazi za boljom budućnošću. Michele živi u Italiji, gdje se pokušava boriti sa nedostatkom perpektive za mlade kao što je on. Njihovo drugarstvo na margini bogatog grada pokazuje kako se istinsko prijateljstvo može suprostaviti svakodnevnoj surovoj i beskrupoloznoj borbi za opstanak.

 

01.april, u 20:20h

Apneja

Režija: Roberto Dordit , drama, Italija, 2005, 95 min.

Nakon Franzove iznenadne smrti, Paolo otkriva da je njegov najbolji prijatelj vodio tajni život. U potrazi za više informacija o tome, Paolo dolazi u dodir sa miljeom malih poduzeća sjeveroistoka Italije, iskusivši njegovu mračnu stranu satkanu od eksploatisanja i pogibija na radnom mjestu.

 

02.april, u 20:20h

Može se

Režija: Giulio Manfredonia, komedija, Italija, 2008, 107 min.

Nello je bivši sindikalac, imenovan za direktora Zadruge 180, udruženja mentalno oboljelih. Uprkos skepticizmu psihijatra koji ih liječi, Nello vjeruje u njihove sposobnosti i pokušava da ih uključi u tržište rada.

Posted by on 2012-03-26. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login