Selo Čuhovići još pod snijegom, bez struje, telefona i puta

Čuhovići

Čuhovići

Stanovnici sela Čuhovići u opštini Konjic, već su više od dva mjeseca odsječeni od civilizacije. Snijeg im je oborio stubove od struje, pokidao telefonsku komunikaciju i zatrpao puteve.

Sedam porodica iz snijegom zatrpanog sela pomoć su dobili iz Opštine Konjic u vidu agregata i 60 litara benzina, koji im, kako je kazao predsjednik Sankaškog kluba Bjelašnica Ejub Fako u ragovoru za Fenu, ne pruža gotovo nikakvu pomoć.

Prije mjesec dana put do ovog sela je pročistila mašina koju su poslali iz Opštine Konjic, ali na putu je ostalo oko 50 cm snijega, što sada predstavlja još veći problem jer se stvorila neprohodna bljuzgavica.

Osim toga što je prosjek godina čuhovićkog stanovništva 70 godina, svaka porodica ima oko 100 ovaca.

Trenutno u selu ima 700 ovaca koje se svakodnevno janje, gotovo da je nemoguće doći do hrane da bi se prehranila janjad – istakao je Fako, dodajući da je, zbog ljetne suše, ugroženo i 70 krava s teladima.

U nadi da će im nadležni osigurati prohodan put, starci još noći provode  bez struje  u štalama da bi držali pod kontrolom janjenje ovaca.

Posted by on 2013-03-20. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login