Seminar o uspostavi i fazama razvoja poslovnih zona u centralnoj BiH

SeminarRegionalna razvojna agencija za regiju centralna BiH – REZ Zenica u okviru aktivnosti projekta „Program podrške razvoju i trgovini“ (SET), finansiranog od vlade Kraljevine Holandije 11. i 12. marta, organizira seminar o uspostavi i fazama razvoja poslovnih zona.

Učesnici seminara su predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona i predstavnici svih 16 općina u regiji centralna BiH.

“Program tehničke podrške općinama centralne BiH za razvoj industrijskih i poslovnih zona realizira se u saradnji s njemačkom organizacijom za tehničku saradnju – GTZ. Predviđa seminare, treninge i direktnu tehničku podršku općinama koje budu odabrane. Cilj programa je poboljšanje poslovne infrastrukture i uvjeta za investiranje u regiji centralna BiH“, kaže Amela Malićbegović, direktorica REZ Agencije.

Predavač na seminaru je Zrinski Pelajić, stručnjak koji je angažiran na polju osnivanja, uspostave, razvoja i promocije poslovnih zona u Hrvatskoj, Švicarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-11. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login