Sepp Blatter 21. maja u Sarajevu dobiva nagradu za životno djelo

FIFA, Sepp Blatter

FIFA, Sepp Blatter

 

Joseph Sepp Blatter, predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) 21. maja ponovo će posjetiti Sarajevo, gdje će mu Internacionalna liga humanista uručiti nagradu za životno djelo, ekskluzivno saznaje Anadolija.

“Tačno je da Blatter ponovo dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Nagradu će primiti 21. maja, što nas u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH itekako raduje, jer je riječ o našem i osvjedočenom prijatelju naše zemlje”, rekao je za Anadoliju Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Svečana ceremonija dodijele priznanja Blatteru bit će održana u sali Poslovnog objekta Unitic 21. maja sa početkom u 13 sati i bit će otvorena za javnost.

“Blatter je nagradu zaslužio i zbog podrške koju je tokom svih ovih godina davao Bosni i Hercegovini. Nesebično je podržao i podržava naš fudbal, a posebne simpatije pokazao je prema našoj reprezentaciji i prilikom žrijeba grupa predstojećeg Svjetskog prvenstva, kada nam je u Brazilu javno poželio sreću u premijernom nastupu na Mundijalu. Velika je stvar što u kratkom roku dva puta dolazi u BiH. Bio je tu uoči naše odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za SP, koju smo igrali u Kaunasu protiv Litvaije. Boravit će u našem glavnom gradu i pred prvi nastup BiH na SP. Nadam se da će nam opet donijeti sreću”, kazao je Baković, naglasivši kako će delegacija N/FS BiH 21. maja prisustvovati svečarsko-poslovnom ručku sa predsjednikom FIFA.

Inače, Blatter je danas objavio da će se kandidirati za peti mandata predsjednika FIFA.

“Ponovno ću biti kandidat. Mandat mi uskoro završava, ali moja misija još nije blizu kraja”, izjavio je Blatter švicarskim medijima.

Blatter (78) predsjednik FIFA je od 1998. godine. Izbori na kojima će se boriti za peti mandat održat će se u junu 2015. godine. Njegovi protukandidati bit će Francuzi Jerome Champagne, te aktualni predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Michel Platini.

Posted by on 2014-05-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login