Serena najbolja, Halep najviše napredovala

Serena Williams

Serena Williams

Američka teniserka Serena Williams izabrana je za najbolju igračicu u 2014. godini, saopćila je Ženska teniska asocijacija (WTA).

Williams je sezonu završila ubjedljivo na prvom mjestu sa skorom 52-8 i osvojila je sedam titula – Brisbane, Miami, Rim, Stanford, Cincinnati, US Open i završni turnir u Singapuru.

U konkurenciji za najbolju bile su još Simona Halep (Rumunija), Ana Ivanović (Srbija), Petra Kvitova (Češka), Marija Šarapova (Rusija) i Na Li (Kina).

Mlađoj od sestara Williams ovo je šesta nagrada u karijeri, pošto je prethodno bila najbolja 2002., 2008., 2009., 2012. i 2013. godine. Ispred nje su samo Steffi Graf s osam i Martina Navratilova sa sedam nagrada, prenio je Tanjug.

WTA je saopćila i dobitnike ostalih priznanja.

Halep je teniserka koja je najviše napredovala ove sezone, debitant godine jeBelinda Benčić iz Švicarske, povratak godine ostvarila je Mirjana Lučić-Baroni iz Hrvatske, dok je za najbolji dubl proglašen italijanski par Sara Errani/Roberta Vinci.

Posted by on 2014-12-30. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login