Šesnaesto izdanje Kupres Play festivala

Kupres Play

Kupres Play

Snowpark Kupres na obroncima Stožera 16. i 17. augusta bit će domaćin 16. po redu Kupres Play festivala koji će u dva dana posjetiocima uz dobru muziku ponuditi i druge sadržaje.

Posjetioce čeka panoramski uspon ski-liftom, roštiljada, sajam rukotvorina i ekoloških proizvoda, radionice i art program za djecu, fotografske i muzičke radionice te stvaranje umjetničkih djela od otpada.

Uz to, posjetiocima se nudi smještaj po festivalskim cijenama, a u ponudi je paraglajding tandem let, najam bicikala te streličarstvo, a pripremaju se i domaća jela, također, po festivalskim cijenama, najavili su organizatori.

Prvi dan festivala početi će okupljanjem paraglajdera iz BiH i regije, a u 19 sati bit će održano otvaranje festivala slijetanjem paraglajdera na parcelu gdje se održava festival. Prve večeri nastupaju Mona i Profiteri Band La Grange, Obrada Metalla te DJ Man Fridayja iz Londona.

Drugi dan Kupres Playa počet će u podne na chill stageu na vrhu planine do kuda će se posjetioci prevoziti ski-liftom. Na open air platou ispod ski-staze koncert će održati Brule i Hodočasnici, Billie Joan, bend Merrow, Kidney Stones.

Nakon toga slijedi veliki koncert TBF-a.

Kupres Play je festival alternativne muzike. Pokrenula ga je skupina mladih entuzijasta nezadovoljnih okruženjem i nedostatkom kulturne ponude te mogućnostima za djelotvorne aktivnosti mladih.

Posted by on 2018-08-13. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login