Šest sigurnih znakova da on nije ‘onaj pravi’

ljubav prekidAko ste ludo zaljubljeni, teško je primjetiti znakove koji upućuju na to da niste jedno za drugo, no to nikako ne znači da oni ne postoje…

1. Vi ste uvijek na drugom mjestu. Ako su vašem dragom važniji njegovi prijatelji, roditelji, bivša cura, kućni ljubimac ili bilo šta drugo od vas, razmislite o tome šta radite s njim.

U redu je ako se ponekad dogodi da odgodi sastanak s vama zbog nečega ili nekoga, no ako konstantno zanemaruje vaše želje, potrebe i dogovore, i to postane obrazac ponašanja, ne piše vam se dobro.

2. Imate potpuno različite stavove. Ne mislimo na omiljeni film, mjesto za izlazak ili nešto slično. Mislimo na razlike u mišljenju koje se tiču ozbiljnih životnih tema.

Ako vi na primjer jedva čekate brak i djecu, život u inozemstvu ili u nekom tačno određenom gradu, a on ima potpuno drugačiju viziju života od vaše, vjerovatno nećete potrajati.

3. Nikako se ne slaže s vašim prijateljima i porodicom. Naravno da se ne moraju obožavati, ali ako svako zajedničko druženje eskalira u svađu ili rezultira napetošću koja se može rezati nožem, razmislite želite li i dalje biti s njim.

4. Volite ga, ali vam se ne sviđa. U početku veze sve će vam se činiti idilično, no ako dođe vrijeme kada vam bude stalo do njega, ali svakodnevno budete primjećivali hrpu malih i velikih stvari koje vam se kod njega ne sviđaju, to je jasan pokazatelj da vas dvoje možda i nemate budućnosti.

5. Ne sviđate se sami sebi kada ste s njim. Ako vas veza s njim tjera na bilo kakav oblik ponašanja koji vam se ne sviđa, niste jedno za drugo.

Možda zbog njega nikako da sredite svoj život, izbjegavate prijatelje, dopuštate da vam on određuje kako ćete i s kim provoditi svoje vrijeme, tjera vas na stvari koje vam nisu po volji… Sve su to znakovi za uzbunu!

6. Bio bi savršen da samo… Postoji li hrpa stvari koje na njemu želite promijeniti, radije odustanite odmah od veze. Promijeniti ga nećete jer on nije vaš projekt, nego formirana ličnost, a prekidom na vrijeme samo ćete se poštedjeti nerviranja i patnje, piše Cosmopolitan.

Posted by on 2014-05-07. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login