Šestosjed Ogorjelica na Jahorini u pogonu tokom jula

 Jahorina

Jahorina

Ove godine, svakog vikenda u julu, u vremenu od 10:00 do 14:00 sati na Jahorini će biti pušten u pogon šestosjed “Ogorjelica”, namijenjen turistima za panoramsko razgledanje planine.

Šestosjed bi trebao da upotpuni turistima ljetni boravak na Jahorini. Vožnja ka vrhu planine na 1.916 metara nadmorske visine će pružiti nezaboravan pogled ka jahorinskim dolinama, Romaniji, Trebeviću, Magliću, Treskavici, lijep pogled ka horizontu koji se negdje u blizini Drine spaja sa oblacima.

Tokom jula i avgusta na Jahorini će biti organizovani brojni, već sada tradicionalni košarkaški i fudbalski kampovi i turniri. Olimpijski centar je u maju i junu bio domaćin brojnim ekskurzijama, školama u prirodi, kongresima, seminarima i simpozijumima, pa je ostvareno oko 10.000 noćenja.

Iz OC Jahorina smatraju da će puštanjem u rad šestosjeda “Ogorjelica” vikendom, poboljšati ljetnu turističku ponudu Jahorine.

Posted by on 2013-06-26. Filed under Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login