Sevdah Takht Damira Imamovića oduževio publiku u Beču

Damir Imamović

Damir Imamović

Koncert Sevdah Takhta Damira Imamovića, koji je održan u glavnom gradu Austrije Beču, u okviru projekta Bečki sevdah u petak, oduševio je bečku publiku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ljubitelji sevdaha iz BiH i drugih zemalja regiona nastanjeni u Beču, ali i mnogobrojni Austrijanci i drugi gosti u auditorijumu, imali su priliku poslušati neke od najljepših sevdalinki u aranžmanu Damirovog novog projekta, koji je u posljednje dvije godine začarao publiku širom Evrope.

Sevdah Takhtu se na pozornici pridužio i mladi bh. saksofonista Timur Sirajić, a publika je nagrađivala muzičare ovacijama poslije svake pjesme. Posebnu radost izazvala je izvedba sevdalinki „Razbolje se lijepa Hajrija”, „Kada moja mladost prođe” i „Dva se draga”.

Organizator koncerta, Udruženje građana FUTUREBAG, sva ostvarena sredstva od prodaje ulaznica će koristiti za nabavku školskih torbi i pribora za socijalno ugroženu djecu u BiH. FUTUREBAG već tri godine djeluje na ovaj način i do sada je ukupno podjelio preko 7.000 školskih paketa prvačićima širom zemlje. Na koncertu su prikupljena sredstva za novih 700 mališana koji će biti usrećeni u 2014. godini.

Amira Medunjanin, zajedno sa Boškom Jovićem i Edvinom Hadžićem, također u organizaciji FUTUREBAG-a, održat će koncert 18. januara naredne godine u Beču i sredstva od ovog koncerta će biti isključivo korištena za pomoć socijalno ugroženoj djeci.

Posted by on 2013-11-11. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login