SFF: Druženje mladih filmofila u Pozorištu mladih

Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival

U okviru 24. Sarajevo Film Festivala (SFF) najmlađi uzrasti imat će priliku i ove godine da uživaju u filmovima koji će se prikazivati u selekcijama Dječijeg programa i TeenArene, saopćeno je iz SFF-a.

Uz raznovrstan program filmova za djecu i mlade, odabranih iz cijelog svijeta i prilagođenih ovim uzrastima, te uz šarolike popratne aktivnosti, mladim gledaocima pruža se prilika da zavole filmsko stvaralaštvo, upoznaju svoje vršnjake, da se druže i nauče nešto novo.

Danas je u sarajevskom Pozorištu mladih upriličeno druženje kako bi mladi ljubitelji filma saznali nešto više o programu Festivala.

Koordinatorica dječijeg i omladinskog programa Ajla Tucaković rekla je da će Dječiji program i TeenArena ove godine trajati od 11. do 16. augusta.

Ona je istakla da će u okviru ovog programa biti predstavljeni i učesnici i dobitnici nagrada projekta TeenAction.

Riječ je o projektu namijenjenom mladim filmskim autorima/cama koji šestu godinu zaredom realiziraju Sarajevo Film Festival i Operacija kino.

Autor/ica najboljeg filma dobija laptop i putovanje u Dohu – učešće u žiriju omladinskog festivala Ajyal. Drugonagrađeni/a putuje u Dohu i sudjeluje u radu žirija omladinskog festivala Ajyal.

Također, tokom festivalskih dana za sve učesnike će biti organizovane radionice i razgovori o filmu.

Posted by on 2018-08-09. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

You must be logged in to post a comment Login