SFF: Druženje mladih filmofila u Pozorištu mladih

Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival

U okviru 24. Sarajevo Film Festivala (SFF) najmlađi uzrasti imat će priliku i ove godine da uživaju u filmovima koji će se prikazivati u selekcijama Dječijeg programa i TeenArene, saopćeno je iz SFF-a.

Uz raznovrstan program filmova za djecu i mlade, odabranih iz cijelog svijeta i prilagođenih ovim uzrastima, te uz šarolike popratne aktivnosti, mladim gledaocima pruža se prilika da zavole filmsko stvaralaštvo, upoznaju svoje vršnjake, da se druže i nauče nešto novo.

Danas je u sarajevskom Pozorištu mladih upriličeno druženje kako bi mladi ljubitelji filma saznali nešto više o programu Festivala.

Koordinatorica dječijeg i omladinskog programa Ajla Tucaković rekla je da će Dječiji program i TeenArena ove godine trajati od 11. do 16. augusta.

Ona je istakla da će u okviru ovog programa biti predstavljeni i učesnici i dobitnici nagrada projekta TeenAction.

Riječ je o projektu namijenjenom mladim filmskim autorima/cama koji šestu godinu zaredom realiziraju Sarajevo Film Festival i Operacija kino.

Autor/ica najboljeg filma dobija laptop i putovanje u Dohu – učešće u žiriju omladinskog festivala Ajyal. Drugonagrađeni/a putuje u Dohu i sudjeluje u radu žirija omladinskog festivala Ajyal.

Također, tokom festivalskih dana za sve učesnike će biti organizovane radionice i razgovori o filmu.

Posted by on 2018-08-09. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login