Siledžije na festivalu Zenica zove!

Siledžije, Zenica zove

Siledžije, Zenica zove!

Četveročlani bend iz Ljubuškog (BiH) – Siledžije, radom je započeo u ljeto 2009. godine u sastavu:Sile Nuić (gitara), Bernard Brkić (bubnjevi), Josip Paradžik (klavijature) i Gordan Džajo (vokal).

Glazbeni pravac benda definiraju različiti glazbeni ukusi pojedinaca u bendu što rezultira i raznolikim repertoarom koji izvode tako da je bend teško svrstati u samo jedan glazbeni koš. Zvuk se proteže od hip hopa, preko funk rocka,punka pa i do elemenata elektronske glazbe, dok su tekstovi svojevrsna kritika društva koje nas okružuje.

Nakon pola godine zajedničkog rada snimaju i izbacuju prvi singl Forrest Gump, preko kojeg dolaze na festival Jaeger Music Night kojeg kasnije i osvajaju. Također bilježe pobjede na festivalu F.A.R.S.A. i na 9. West Herzegovina Festu, a broje i brojne nastupe na festivalima u BiH i Hrvatskoj.

Prvi album Dom za nezabrinutu djecu je izašao 2012. pod etiketom kuće ‘’Ekipa’’ iz Sarajeva za BiH a u Hrvatskoj pod etiketom kuće “Slušaj najglasnije”

 

Posted by on 2012-08-16. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login