Silvio Berlusconi služi kaznu društveno korisnog rada

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi

Milijarder i bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi počeo je danas da služi kaznu društveno korisnog rada, na koju je prošle godine osuđen zbog utaje poreza.

Berlusconi, koji je prošle godine izbačen iz parlamenta, morat će godinu dana jednom nedjeljno da radi kao volonter u hospisu za pacijente koji boluju od Alzheimerove bolesti u blizini Milana.

Katolički hospis “Chezano Boskone” je istakao da neće dozvoliti Berlusconiju da koristi svoj rad tamo za razmetanje pred svjetskim medijima i da će ga tretirati kao i svakog drugog pomoćnika.

Njegovo uvođenje u posao će biti “postepeno” da bi on i stariji pacijenti mogli da se naviknu jedni na druge, izjavio je za list “Republika” šef hospisa za usluge zbrinjavanjaMasimo Resteli.

“Ići ćemo korak po korak da ne bi bilo grešaka. On bi mogao da radi mnoge stvari. Mogao bi da pomaže oko obroka, što nije lako zato što ponekad morate da podsjetite pacijenta da jede” – rekao je on.

Resteli je dodao da oni traže od svih, uključujući Berlusconija, da budu poslušni, da slušaju i da ne padaju u očajanje.

Berlusconi je u intervjuima govorio da sprema “veliko iznenađenje” i nagovijestio je mogućnost većeg posvećivanja oboljelima od Alzheimera, navodi AFP.

“Mislim da ću ostati duže nego što moran. Spremam veliko iznenađenje. Za samo 10 dana sam naučio različite metode liječenja koje se mogu primjeniti” – kazao je 77-godišnji Berlusconi u jednoj emisiji na radiju.

Emilio Fede, koji je osuđen zbog toga što je nabavljao prostitutke za Berlusconija, rekao je da njegov prijatelj nije zabrinut zbog društveno korisnog rada.

“Berlusconi se pažljivo priprema i uči sve o Alzheimeru. On će dobro i humano obavljati posao” – izjavio je on, dodajući da će Berlusconi društveno koristan rad posvetiti svojoj majci Rozi.

Ona je bila veoma važna ličnost u njegovom životu i uvijek je brinula o starijim ljudima – kazao je Fede.

Posted by on 2014-05-10. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login