Simfonijski orkestar Novog Sada i Banjalučka filharmonija u Sarajevu

Dom oružanih snaga BiH

Dom oružanih snaga BiH

Banjalučka filharmonija i Simfonijski orkestar Narodnog pozorišta iz Novog Sada zajednički će nastupiti na koncertu u Sarajevu 29. maja.

Koncert “Združenog simfonijskog orkestra” organiziraju Sarajevo art i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, a suorganizator tog događaja je Gradska uprava Sarajeva.

Bisere svjetske operske muzike izvodit će čuveni operski umjetnici iz regiona.

Orkestrom dirigiraju Vanesa Kremenović, dirigentica Banjalučke filharmonije, i Mikica Jevtić, stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Koncert je dio projekta “Mostovi muzike” u okviru kojeg će Orkestar nastupiti i 28. maja u Domu kulture u Brčkom, te 30. maja u Kulturnom centru “Banski dvor” u Banja Luci.

U okviru “Združenog orkestra”, Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije s muzičarima Simfonijskog orkestra Opere Narodnog pozorišta iz Novog Sada nastupao je u septembru 2011. godine u Novom Sadu, Vršcu i Zrenjaninu.

Koncert u Sarajevu bit će održan u Domu Oružanih snaga, najavio je Sarajevo art.

Posted by on 2012-05-26. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login