Simulacija rada institucija Europske unije i Ujedinjenih nacija

KULT

KULT

Neformalna grupa studenata Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, uz podršku Internacionalnog univerziteta u Sarajevu te Instituta za razvoj mladih „KULT“ organizuje simulaciju rada institucija Europske Unije i Ujedinjenih naroda. Ceremonija otvaranja dvodnevne radionice bit će održana 14. decembra u svečanom amfiteatru Internacionalnog univerziteta u Sarajevu sa početkom u 9:30 sati.

Inicijalno je postojala samo ideja koja ja za kratko vrijeme uz pomoć pomenutih institucija prerasla u ozbiljan projekt. Simulacija će okupiti po 40 učesnika na oba dana održavanja. Učesnici projekta su studenti svih univerziteta u Sarajevu zainteresovani za funkcionisanje i odlučivanje unutar institucija Europske unije i Ujedinjenih naroda.

Aplikacije nisu bile ograničene na polje studija pa će pored studenata međunarodnih odnosa i političkih nauka prisustvovati i budući ekonomisti, arhitekti, psiholozi i pravnici. Učesnici će imati priliku da primijene teoretsko znanje te kroz praktično iskustvo poboljšaju svoje vještine komuniciranja, pregovaranja i lobiranja.

Važno je napomenuti da je ovo prvi put da se u Sarajevu implementira projekt  koji kombinuje simulaciju ove dvije značajne institucije. Službeni jezik komunikacije tokom trajanja radionica bit će engleski s obzirom na prisustvo nekoliko internacionalnih studenata. Organizacioni tim planira da u idućem periodu razvija projekat da bi se mogli ugostiti kako učesnici tako i moderatori iz ostatka zemlje ali i regiona.

Posted by on 2012-12-14. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login