Sinan Alimanović se priprema za koncert u New York-u

Sinan Alimanović

Sinan Alimanović

Sinan Alimanović, bosanskohercegovački pijanista, kompozitor, dirigent, aranžer i profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu priprema se za veliki koncert u New Yorku, na Manhattanu, u dvorani “Tribeca Performing Arts Center”.

Na ovom jedinstvenom muzičkom događaju pod nazivom “Jazz Gala Concert in New York”, uz Alimanovića, nastupit će neka od najvećih svjetskih imena improvizirane muzike – Randy Brecker, Lenny White, Joe Lovano, dobitnici prestižne muzičke nagrade Gremi.

– Polako se pripremam za New York. Nastup na ovom koncertu za mene je veoma bitan, jedan od najvažnijih u karijeri. Sam poziv je priznanje za moj dosadašnji rad, ali i za Bosnu i Hercegovinu. Osim priprema za koncert “Jazz Gala Concert in New York”, zajedno s mojim prijateljem i kolegom Nijazom Tepićem Noorom radim na jednoj blues kompoziciji. Već nekoliko godina radimo zajedno i sigurno je da će ova kompozicija biti nešto posebno – izjavio je Alimanović.

Posted by on 2015-02-23. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login