Škola fotografije Erola Čolakovića

Počitelj

Počitelj

Nakon dugogodišnjeg pedagoškog “odsustva” umjetničko fotograf Erol Čolaković Šehić se vraća vuzualnoj edukaciji svojom Školom fotografije u Počitelju. Ova višednevna kolonija otvara se u četvrtak 5. jula u 19:00 h, uz prisustvo internacionalnih predavača i gostiju.

Ljetna škola je zamišljena kao niz jednakih jednotjednih seminara u kojima polaznici kroz praktičan rad savladavaju i uče kako riješiti postavljene situacije. Okolina Počitelja: Vodopad Kravice, Hutovo Blato, Mogorjelo, Radimlja, Daorson, Gabela, izvanredan su kontekst koji će dati inspiraciju polaznicima. Oni u ove prostore mogu ukomponirati osobe iz svijeta mode, erosa, akta, odnosno maske koju će  postaviti Zana Šutrović, internacionalni majstor maske.

Osim profesora iz Velike Britanije, Španije, Njemačke, među predavačima su i: Stipe  Božić – alpinist i putopisac  (Split – Hrvatska), Joško Jerončić – redatelj i Direktor Multimedialnog Centra iz Splita ( Hrvatska), Branislav Brkić  -predsjednik Foto saveza Srbije (Beograd) , Goran Kukić ULPU Srbije, ULUPUBiH fotodizajner – (Sarajevo/ Beograd).

Ovogodišnja jednosedmična predavanja se održavaju u periodima 1– 8. juli;  22– 29. juli i 30.juli – 5. avgust 2012. Namjera organizatora je da ova škola preraste u budući Internacionalni Multimedijalni Centar u Počitelju. Fotografije nastale tokom rada škole bit će izložene u Galeriji Boris Smoje u Sarajevu.

Opširnije o cijeni i ostalim detaljima boravka u školi informišite se putem e-mail adrese: erol_colakovic_7@hotmail.com.

Pokretač škole Erol Čolaković Šehić je dugogodišnji član ULUPUBiH-a dobitnik dviju godišnjih nagrada iz oblasti fotografije, Kandidat majstora Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH-a i član Udruženja filmskih radnika BiH-a. Na osnovu rada u Španiji dobio je Grand Prix de Rome 1981 za fotografiju i Premio Ondas Barcelona 1988 za film “Prozor na kraju svijeta”, a od 1999 je pokretač, direktor i izvršni producent Europskog filmskog Centra u Barceloni.

Posted by on 2012-07-03. Filed under Bosna i Hercegovina, Počitelj, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login