Slaba kiša nije pomogla u gašenju požara u Jablanici

požarNa području opštine Jablanica čiji su dijelovi danima zahvaćeni požarima jutros je pala slaba kiša, ali ona nije mogla da utiče na gašenje vatre, rekao je Srni pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu opštine Jablanica Omer Nezirić.

Dva aktivna požara trenutno ne ugrožavaju naseljena mjesta niti magistralni put Sarajevo – Mostar, a zbog njihovog obima i nepristupačnosti i danas je potrebno djelovanje helikoptera Oružanih snaga BiH.

Helikopter je sinoć od 18.00 do 20.00 sati djelovao na području Donje Jablanice i Draganjske planine, ali sa djelimičnim uspjehom, jer je veći dio požarišta bio obavijen gustom dimnom zavjesom.

Nezirić je istakao da je situacija i dalje teška u rejonu Draganjske planine, gdje je naporima mještana koji danima na smjenu borave na terenu spriječeno prodiranje kraka požara prema planinskim kolibama.

Posted by on 2013-08-10. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login