Slaven Bilić: Fudbal je najveća ljubav mog života

Slaven Bilić, Bešiktaš

Slaven Bilić, Bešiktaš

Najveća ljubav mog života je fudbal, izjavio je hrvatski fudbalski stručnjak i trener turskog prvoligaša Bešiktaša Slaven Bilić.

Bilić je u intervjuu za magazin Bešiktaš govorio o svom odnosu prema fudbalu, a tom prilikom je kazao kako njegova strast prema fudbalu traje od devete godine, te da njegova ljubav prema fudbalu od tada nikada nije nestajala.

“Fudbal je najveća ljubav mog života. Naravno imam porodicu i djecu i da u životu ima puno bitnih stvari, ali ono što sam ja od djetinstva priželjkivao je život pun fudbala. Možete biti sigurni da moja ljubav prema fudbalu od devete godine nije nikada nestajala”, rekao je Bilić.

Govoreći o turskom klubu, na čijem čelu se nalazi od 2013. godine, Bilić je kazao kako Bešiktaš predstavlja način života, te da voditi takav kluba za njega predstavlja veliku odgovornost i čast.

Bilić je dodao kako su navijači Bešiktaša jako vezani za svoj klub, te da se radi o jednoj u svijetu vrlo rijetkoj navijačkoj skupini s kojom je također jako ponosan.

Kada je riječ o vezi između trenera, fudbalera i navijača, prema riječima Bilića, svi zajedno isto osjećaju, ali, ipak, on kao trener treba čuvati ravnotežu i kada klub pobjeđuje, ali i kada gubi.

Bilić je kazao također kako je diplomirao na pravnom fakultetu, da je bio vrlo uspješan student, kao i da je muzika ostavila traga u njegovom životu.

“Muzika ima vrlo važnu ulogu u mom životu. Kada sam okončao nogometnu karijeru oko tri godine sam aktivno bio uključen u muziku. No, kada sam počeo baviti se trenerskim poslova, nažalost moja veza sa muzikom je sve bila slabija”, otkrio je Bilić.

Posted by on 2015-05-07. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login