Sljedeće godine više mobilnih nego ljudi

mobiteli

mobiteli

Broj pretplatničkih ugovora za mobilne telefone do 2015. godine biće veći od ukupnog broja svjetske populacije, prema novoj Mobiliti Riport studiji Eriksona.

Broj pretplatničkih ugovora raste za sedam procenata iz godine u godinu, a samo u prvom kvartalu ove godine zabilježeno je 120 miliona novih ugovora, navodi se u saopštenju švedske kompanije.

Takođe, broj mobilnih broadband pretplatničkih ugovora će nastaviti da raste i očekuje se da će do kraja 2019. godine biti 7,6 milijardi ugovora.

Za dvije godine, broj pretplatničkih ugovora korisnika koji posjeduju pametne telefone, biće viši od onih koji posjeduju obične mobilne telefone. Već 2019. godine broj pretplatničkih ugovora korisnika koji posjeduju pametne telefone u Evropi nadmašiće broj žitelja na kontinentu.

U prvom kvartalu ove godine, pametni telefoni činili su 65 odsto svih prodatih mobilni telefona. U poređenju sa stanjem danas, do 2019. korisnici pametnih telefona će koristiti gotovo četiri puta više mobilnog saobraćaja na mjesečnom nivou.

Isto tako, do 2019. godine očekuje se da će 80 odsto teritorije Evrope biti pokriveno LTE mrežama. Ipak, predviđanja su da će penetracija LTE pretplate u Evropi biti tek oko 30 odsto, dok se u istom periodu u Sjevernoj Americi očekuje penetracija od 85 odsto, navodi se u saopštenju.

Kompanija Erikson, osnovana 1876. godine sa sjedištem u Stokholmu, posluje u 180 zemalja i zapošljava više od 110.000 ljudi, a više od 40 odsto svjetskog protoka mobilnih podataka danas se obavlja putem njenih mre. U 2013. godini, Erikson koji je registrovan na berzama NASDAQ OMX Stokholm i NASDAQ Njujork, ostvarila je prihod od 227,4 milijarde švedskih kruna (34,9 milijardi dolara).

Posted by on 2014-06-19. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login