Sljedeće sedmice stiže prava hladnoća praćena kišom i snijegom

SnijegDanas će jače naoblačenje sa juga usloviti kišu. Padavine se prijepodne prvo očekuju u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša temperatura vazduha većinom između 10 i 16 °C.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne. U Hercegovini je moguća i grmljavina. U ostalim područjima slabe padavine. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera, na jugu Hercegovine i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 6 i 11 °C, na jugu Hercegovine od 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura vazduha između 10 i 16 °C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Više padavina u Hercegovini gdje je moguća i grmljavina. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 4 i 9 °C, na jugu Hercegovine od 9 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura vazdua uglavnom između 10 i 16 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na jugu, zapadu i sjeverozapadu zemlje. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha između 3 i 7 °C, na jugu Hercegovine od 7 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 10 i 16 °C.

Za početak naredne sedmice meteorolozi najavljuju snijeg u određenim dijelovima zemlje.

Posted by on 2013-11-19. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login