Slovenija: Ne smanjuju se kolone vozila na granici sa Hrvatskom

Hrvatska, Slovenija, gužve, granica

Hrvatska, Slovenija, gužve, granica

Slovenačka policija narednih dana očekuje kolone vozila na granici s Hrvatskom, posebno u ponedjeljak kada će pravac kretanja poslije uskršnjih praznika biti usmjeren prema Sloveniji i šengenskom prostoru. Na Bregani se čeka pola sata, autiobusi sat i pol, saopštava HAK.

Iz slovenačke policije su saopštili da su velike gužve na graničnim prelazima sa Hrvatskom posljedica velikog povećanja saobraćaja, a ne samo pooštrenih šengenskih pravila.

Broj putnika koji su u posljednje dvije godine prešli slovenačku granicu povećan je za četiri miliona u odnosu na ranije godine, navode u slovenačkoj policiji, te dodaju da povećan saobraćaj prema Hrvatskoj bilježe svi granični prelazi.

Pojačan je ulazak vozila na graničnom prijelazu Bregana gdje se čeka do pola sata, a na ulazak autobusa do sat i pol. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, a kolona je oko jedan kilometar, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Posted by on 2017-04-15. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login