Slučaj Bandić: Završeni pretresi Gradske uprave i službenih automobila

Milan Bandić

Milan Bandić

Završeni su pretresi u Gradskoj upravi Zagreba,  a sat i po vremena trajao je pretres službene garaže u kojoj se nalazilo 15-ak službenih auta, sve u prisustvu jučer uhapšenog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, direktor ZET-a Ivan Tolić i predsjednik Uprave CIOS-a Petar Pripuz danas bi trebali izaći pred istražnog   sudiju.

Cijeli dan trajali su prertresi Gradske uprave i službene garaže zagrebačkog gradonačelnika. Istražitelji su iznijeli neku dokumentaciju, a najviše su fokusirani bili na Bandićev auto.

Tokom jutra trajao pretres u prostorijama Poglavarstva, a i tada su istražitelji najviše češljali Bandićev ured, tražili su papire, posebno ugovore koje je sklapao.

Oni su s još 15 osoba jučer uhapšeni zbog sumnje u više kaznenih djela na štetu grada i noć su proveli u prostorijama Policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK ) na Oranicama.

Neslužbeno se saznaje da je glavna meta policijske istrage povezana s poslovima zbrinjavanja otpada, odnosno ugovora grada s tvrtkama u Pripuzovom vlasništvu, teškim oko 7,5 miliona kuna.

Također, HRT  javlja i da se Bandića tereti za malverzacije u predsjedničkoj kampanji 2009. Nebrojeno je puta Bandić pozivao institucije pravne države da odrade svoj posao – poziv je očito ozbiljno shvaćen.

Bandićev advokat Krešimir Krsnik potvrdio je da je pretres Bandićevog stana  završio  oko dva sata iza pola noći, a trajao skoro sedam sati. Istovremeno, izvršen je pretres kuća Pripuza i Ljubičića na Pantovčaku, a jutarnjim satima očekuju se pretresi njihovih ureda. U Gradskom poglavarstvu istražitelji navodno već mjesecima dolaze po raznu dokumentaciju.

Ljubičićev advokat Veljko Miljević ranije je potvrdio da njegovog klijenta terete za kršenje propisa u javnoj nabavci i nezakonito zapošljavanje u Holdingu. No, Miljević nije želio komentarisati nagađanja da je uhapšen na graničnom prijelazu sa Slovenijom dok je pokušavao izaći iz Hrvatske, prenosi HRT.

Pozivajući se na neslužbene izvore, Jutarnji list javlja da su među ukupno 19 uhapšenih pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, član Uprave holdinga i direktor ZET-a Ivan Tolić, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, direktor Čistoće Miljenko Benko, direktor Gradske plinare Ante Dodig, glavni sekretar Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, referent za javnu nabavku Zagrebačkoga holdinga Filip Čulo, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović i zamjenica pročelnice Ureda za imovinsko-prave poslove Ines Bralić.

Policija je u nedjelju oko 17.20 sati uhapsila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Među uhapšenima su i Petar Pripuz, suvlasnik CIOS-a kao i Slobodan Ljubičić Kikaš, predsjednik Uprave zagrebačkog Holdinga. Jutarnji.hr navodi da je u ovoj akciji, koja je trajala mjesecima, uhapšeno još 15 osoba, a jedan od osumnjičenika uhapšen je na granici sa Slovenijom. Među njima je i direktor Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) Ivan Tolić. ZET je, inače, jedna od podružnica Zagrebačkog holdinga.

Posted by on 2014-10-21. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login