‘Snow Boom festival’ na Jahorini

Jahorina, Snow Boom, festivalSnow Boom, regionalni festival, namijenjen svim ljubiteljima zimskih sportova i elektronske muzike, održat će se na Jahorini pored Sarajeva od 13. do 16. marta 2014.

S obzirom na to da nam zima svake godine stiže sve kasnije, polovina marta će biti idealno vrijeme kada će mladi iz cijele regije moći uživati u zimskim radostima i odličnoj muzici na olimpijskoj ljepotici u godini u kojoj obilježavamo 30 godina od Olimpijskih igara u Sarajevu.

Festival je tematski podijeljen na dvije cjeline – boom games i boom music, koji zajedno čine snow boom – novu dimenziju snow festivala!

U sklopu boom games bit će organiziran burn cross ride, snowboard&ski takmičenje na kojem će moćI učestvovati i rekreativni i profesionalni boarderi i skijaši kao i takmičenje u snow battleu, ili Yukigassenu, igri na snijegu originalno nastaloj u Japanu, sličnoj grudvanju.

Boom music nam donosi nastupe najboljih DJs iz regije na više festivalskih lokacija u dnevnim i večernjim terminima na Jahorini kroz razne tematske zabave poput China town partyja, te burn Main Nighta koji će biti organiziran u kultnom sarajevskom klubu Sloga.

Na Jahorini će nas rasplesati i zabaviti beogradski DJ Gramophonzie.

Marko Miličević aka Gramophonedzie, beogradski DJ i producent, planetarnu slavu stekao je remixom „Why Don’t you“ iz 2010. godine koji je iste godine proglašen za stvar godine na kultnom BBC Radio 1 od strane Gilles Petersona.

Marko se može pohvaliti i MTV nagradom za Best Adria Act te nominacijom za Best European Act uz izvođače poput Enriquea Inglesiasa, Swedish House Mafie i Marina & The Diamonds.

Iz Zagreba nam dolazi Petar Dundov, jedan od pionira elektronske muzike na ovim prostorima te svjetski cijenjeni DJ i producent koji je u svojoj preko dvadeset godina dugoj karijeri nastupao na mega festivalima poput I Love Techno, EXIT, Awakenings, Wire te kultnim klubovima poput Berghain, Matter, Air, Fuse, Space..

A tu je i cfsn DJs ekipa, tačnije Phillipe i Funk Guru!

CFSN DJs, jedan od glavnih projekata CFSN-a, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti. Po muzičkoj dužnosti proputovali su skoro cijelu Europu od Bugarske i Makedonije, preko Budimpešte, Praga do Berlina i Londona te nastupili na velikim festivalima kao što su: EXIT, Sziget, Elevate, Outlook, Hideout, Dimensions, Share, Terraneo, Hartera, te na mnogim drugim.

Ovo ljeto nastupili su i na najstarijem dnb festivalu u ovom dijelu Europe – Broken Balkanz na Vitoši pored Sofije, Republika Festivalu u Rijeci, Unknownu u Rovinju, The Garden Festivalu, Špancir Festivalu, itd. Danas broje sedam članova: Feelipa, Funk Guru, phillipe, Dubway, Josip Klobučar, itch, Æon.

U sklopu festivala otvoren je i konkurs za mlade DJs i producente iz regije pod nazivom boomtest, kao i boomvideo, video konkurs za boardere i skijaše u kojem će imati priliku osvojiti besplatno putovanje na snow boom za dvije osobe.

Posted by on 2014-01-27. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login