Soči spreman za ZOI 2014.

Soči Ruski premijer Dmitrij Medvedev posjetio je olimpijsko selo u Sočiju koje će biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2014. godine i kazao da je Soči spreman za domaćinstvo najprestižnijoj sportskoj smotri svijeta naredne godine.

„Ovdašnji uvjeti su izuzetni. Teško će biti ponoviti ovakvu spremnost u budućnosti. Pred zamljama koje će biti naredni domaćini Olimpijada će biti veoma težak zadatak“, kazao je Medvedev.

Ruski zvaničnici koji su bili u pratnji Medvedeva saopćili su da je olimpijsko selo u Sočiju već spremno da primi 3.000 gostiju. Većinu smještajnih kapaciteta čine dvokrevetne sobe, a nedavno je završena i izgradnja infrastrukturnih kapaciteta sela.

Olimpijska sela u Sočiju će nakon Olimpijade biti pretvorena u stambeni kvart za civile.

Riječ je o kompleksu sa 50 zgrada sa tri do šest spratova, medijskim centrom, restoranima i drugim popratnim objektima. U selu će boraviti olimpijci koji će se takmičiti u dvoranskim natjecanjima.

Posted by on 2013-12-17. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login