SP: Novo zlato za Hiršera, u utrci nastupio i BH skijaš Eman Emrić

Marcel Hirscher

Marcel Hirscher

Svjetsko prvenstvo u skijanju u St. Moritzu završeno je trkom slaloma u muškoj konkurenciji.

Mladi bosanskohercegovački skijaš Eman Emrić nije se uspio plasirati u drugu utrku finala u disciplini slalom na Svjetskom prvenstvu u skijanju koje je danas završeno.

Zlatnom medaljom okitio se austrijski skijaš Marcel Hirscher, koji je iza sebe ostavio zemljaka Manuela Fellera i Nijemca Felixa Neureuthera. Hirscher je tako došao do šeste zlatne, a ukupno devete medalje na svjetskim prvenstvima, te je postao prvi skijaš koji je na jednom svjetskom prvenstvu pobijedio u slalomu i veleslalomu još od 1996. godine, kada je isti uspjeh ostvario Alberto Tomba.

“U spotskom smislu je važno biti na samom vrhu, međutim, emotivno se ovo zlato ne može porediti sa zlatom iz Schladminga (2013). Ipak je drugačiji osjećaj pred domaćom publikom osvojiti zlatnu medalju. Sada je vrijeme za povratak kući, gdje će se sigurno proslaviti ovaj uspjeh”, rekao je Hirscher.

Posted by on 2017-02-19. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login