Španci i Rusi u polufinalu

David Ferrer

David Ferrer

Teniske reprezentacije Španije i Rusije plasirale su se u četvrtfinale Svjetske grupe Davis Cupa.

Španija, koja je u ovom meču nastupila bez Rafaela Nadala i Fernanda Ferdasca, u prvom kolu Davis Cupa pobijedila je Švicarsku sa 4:1.

Treći bod Španiji donio je David Ferrer, koji je pobijedio Stanislasa Wawrinku sa 6:2, 6:4, 6:0. Konačnih 4:1 postavio je Nicolas Almagro pobjedom nad Marcom Chiudinellijem 6:1, 6:3. Za Švicarsku nije igrao prvi igrač svijeta Roger Federer.

Rusija je pobijedila Indiju sa 3:2. Treću, odlučujuću pobjedu selekciji Rusije donio je Michael Južni, koji je savladao Somdeva Devvarmana sa 6:2, 6:1, 6:3. U posljednjem meču Indija je smanjila na 3:2 prekoRohana Bopanna, koji je savladao Teimuraza Gabašvilija sa 7:6, 6:4.

Španija će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, koja je u prvom kolu bila bolja od Njemačke, dok će se Rusija sastati s pobjednikom meča između Švedske i Argentine.

Plasman u četvrtfinale jučer su osigurale Hrvatska i Češka. Hrvatska je savladala Ekvador, dok je Češka pobijedila Belgiju.

Srbija vodi protiv SAD-a sa 2:1, a Čile protiv Izraela 2:0.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-08. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login