Sportski turizam u srednjoj Bosni privlači sve veći broj gostiju

Vlašić, turizam

Vlašić, turizam

Uz kulturni i banjski turizam te posjetu prirodnim atrakcijama, u posljednje dvije godine u ljetnom periodu na području srednje Bosne Turistička zajednica SBK/KSB evidentira i intenzivan razvoj sportskog turizma koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista i posjetitelja i zauzima jedan od glavnih segmenata turističke ponude SBK/KSB kombinirajući svoje sportske i rekreativne kapacitete s prirodnim atrakcijama.

Kao jedna od top sportskih destinacija svakako se svojom infrastrukturom izdvaja planina Vlašić gdje se u ovom momentu, u okviru sportskih terena hotela “Sunce” na pripremama nalazi i U-17 košarkaška reperezentacija Egipta.

Prema informacijama, košarkaši i stručni stožer reprezentacije Egipta oduševljeni su uvjetima koje im ovaj sportski centar pruža, od sportske dvorane smještene na najvišoj nadmorskoj visini u BiH pa do ostalih sadržaja (teretana, zatvoreni bazen, hrana i sl.).

Posebno oduševljenje iskazali su prirodnim ambijentom Vlašića gdje se nalaze sportski tereni.

Novi sadržaj koji već duže vrijeme željno očekuju sva turistička poduzeća na Vlašiću jeste i izgradnja modernog nogometnog terena s podzemnim garažama na Vlašiću koji se u ovom momentu realizira u okviru poduzeća SRC “Vlašić”, a koji će znatno unaprijediti sportsku ponudu na Vlašiću, navodi se u saopćenju Turističke zajednice SBK/KSB.

Posted by on 2016-05-22. Filed under Travnik, Turbe, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login