Spriječen uvoz 102 litre alkoholnog pića

alkoholPrilikom redovne kontrole robe i putnika na Graničnom prijelazu Uvac između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u pošiljci koja je bila prijavljena za redovno carinjenje službenici UIO pronašli su i dio robe koji nije bio prijavljen carinskim organima.

Radilo se o raznim žestokim alkoholnim pićima, koja su bila obilježena akciznim markicama Republike Srbije. S obzirom da je riječ o akciznim proizvodima koji nisu na propisan način obilježeni akciznim markicama BiH, a pored toga nisu ni prijavljeni za carinjenje, što je zakonski predviđeno, predmetna roba privremeno je oduzeta. Protiv državljanina BiH koji je pokušao na nezakonit način uvesti akciznu robu u Bosnu i Hercegovinu biće pokrenut postupak pred nadležnim pravosudnim organima.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve poreske obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Posted by on 2012-07-15. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login